Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Καλοφτιαγμένη μάσκα από μακιγιάζ

Τα κορίτσια απο τότε που θυμούνται τον εαυτό τους βάφονται. Οι περισσότερες πιστεύουν ότι όταν βαφτείς γίνεσαι αυτόματα πιο όμορφη άσχετα άμα τα αγόρια τα τελευταία χρόνια δηλώνουν ότι προτιμούν τα αμακιγιάριστα κορίτσια. Το κάθε κορίτσι με 5 κιλά στόκο δεν είναι παρά ένα κορίτσι με άπειρη ανασφάλεια... εγώ ξέρω οτι όταν νιώθεις όμορφη κάνεις τους άλλους με τον τρόπο σου να σε δουν όμορφη με ή χωρίς μακιγιάζ. Σίγουρα βάφομαι και εγώ... απλά πόσο πιο ωραία θα ήταν τα πράγματα και πόσο πιο αληθινές θα ήμασταν εμείς αμα ήμασταν χωρίς μακιγιάζ, χωρίς σιλικόνη, χωρίς βάψιμο στο μαλλί. Μας χρειάζονται στα αλήθεια όλα αυτά? Μάλλον τα ΜΜΕ και τα πρότυπα που μας πλασάρουν καθημερινά μας έχουν κάνει να πιστεύουμε οτι όλα αυτά τα χρειαζόμαστε. Δεν χρειάζεσαι το μακιγιάζ για να είσαι όμορφη. Το μόνο που χρειάζεσαι ειναι αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια. Κανένα κραγιόν, καμιά σκιά δεν μπορούν να καλύψουν πραγματικά το κενό σου.. κανένα κραγιόν και καμία σκιά δεν μπορεί να συγκριθεί με την αυτοπεποίθηση σου που δεν πηγάζει από μια "πρόωρη" ομορφιά ώσπου να ξεβαφτείς αλλά από την πίστη στον εαυτό σου!!!!!....


έρωτας μετά θάνατον


Οι σκελετοί δύο εραστών που είχαν ταφεί κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου πριν από περίπου 1.500 χρόνια βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε αρχαίο ρωμαϊκό παλάτι της ιταλικής πόλης Μούτινα, γνωστής σήμερα ως Μοδένα.

Τo μπρούτζινο δαχτυλίδι που ήρθε στο φως μαζί με τα οστά υποδεικνύει το γεγονός ότι το ζευγάρι ήταν παντρεμένο.


Η ανθρωπολόγος Βάνια Μιλάνι επεσήμανε: «Ήταν ένα εύρημα που μας προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση. Οι δύο σύντροφοι κείτονταν πλάι-πλάι, ο ένας κρατούσε το χέρι του άλλου και το σώμα της γυναίκας ήταν στραμμένο προς τον άνδρα. Υποθέτουμε, μάλιστα, πως και το κεφάλι του άνδρα ήταν γυρισμένο προς τη γυναίκα την ώρα της κηδείας, παρόλο που το κρανίο μετακινήθηκε με το πέρασμα των ετών. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι εραστές είχαν ταφεί κοιτώντας ο ένας στα μάτια τον άλλο, ως ένδειξη αιώνιας αγάπης.»



Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, το ζευγάρι είχε φύγει από τη ζωή τον πέμπτο αιώνα μ.Χ., κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Οι σκελετοί θα εκτεθούν σε μουσείο, που βρίσκεται κοντά στην πόλη, την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως τέτοιου είδους αρχαιολογικό εύρημα. Το 2007, ανακαλύφθηκαν, πάλι κοντά στη Μούτινα, τα οστά ζευγαριού που είχε ταφεί πριν από 5.000 χρόνια.