Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αλέξης Γρηγορόπουλος 2008

Σήμερα, 4 χρόνια μετά ένας θάνατος μας ήρθε ξανά στο μυαλό.. ίσως όχι μόνο ένας θάνατος αλλά τόσοι θάνατοι είναι μαζεμένοι μέσα σε μια ημερομηνία. Ο Δεκέμβρης του ΄08 θα μείνει αξέχαστος σε πολλούς. Πρώτα από όλα επειδή μετά τον Καλτεζά άλλο ένα παιδί 15 χρονών έπεσε νεκρό από αστυνομικό.. επειδή για άλλη μια φορά το κράτος μας έδειξε πόσο δημοκρατικό είναι, πόσες ελευθερίες έχουμε και πόσο καλούς αστυνομικούς επίσης. Μέσα από αυτόν τον Δεκέμβρη ο κόσμος μπόρεσε να διαδηλώσει και να αντιδράσει για τις πολλές ελευθερίες που του είχαν στερήσει και συνεχίζουν να του στερούν. Για την ανεργία,για το σημερινό σύστημα παιδείας,για την αντιμετώπιση των μεταναστών από το κράτος,για το ασφυκτικό γκρίζο αστικό περιβάλλον που όλοι είμαστε αναγκασμένοι να επιβιώσουμε σε αυτό. Για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που μας έχουν καταπατήσει εδώ και χρόνια κάτω...ο θάνατος του Αλέξη ήταν η αρχή. Ίσως να μην είχε τα αποτελέσματα που μπορούσε να έχει. Μπορεί ακόμα και σήμερα να είμαστε κοιμισμένοι ακόμα και μετά από όλα αυτά αλλά τουλάχιστον ο θάνατος του Αλέξη έδειξε πόσα μπορεί να κάνει η ανθρώπινη οργή και ίσως κάποια μέρα να συμβεί ξανά αυτό και ελπίζω χωρίς να το προκαλέσει κάποιος θάνατος. Αυτό το παιδί ήταν 15 χρονών. Είχε όνειρα.. ένα μέλλον και φιλοδοξίες. Ένας αστυνομικός με ψυχολογικά ξαφνικά του τα στέρησε όλα... γιατί? γιατί πέταξε μπουκάλι.. γιατί απλά τον έβρισε.. Ένα αγόρι 15 χρονών μετά απο 4 χρόνια συνεχίζει να συγκινεί τον κόσμο... συνεχίζονται οι αποχές στα σχολεία οι πορείες οι καταλήψεις..και αν σήμερα μερικοί το εκμεταλλεύονται είτε για να χάσουν μάθημα είτε για να σπάσουν μαγαζάκια και αυτοκίνητα των απλών εργατών με την ταμπέλα του αναρχικού απλά επειδή έχουν καύλες.. είτε για να προπαγανδίσουν οι δημοσιογράφοι..Στις καρδιές μας όμως πάντα ο Αλέξης και ο Καλτεζάς και όλοι αυτοί που σκοτώθηκαν άδικα από το κράτος εντός ή εκτός Ελλάδας θα τιμώνται. Μπορεί η τιμή τους να γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο μπορεί καθημερινά μπορεί η τιμή να βρίσκεται ανάμεσα σε κάθε αγώνα που γίνεται μέσα από μαθητές.. από ανθρώπους με όνειρα.. από 1-100 χρονών...θα τιμώνται! Και ελπίζω γι αυτούς αλλά και για 'μας να τιμώνται σωστά.. έτσι όπως τους πρέπει.. Να σταματήσουμε να το βλέπουμε σαν δικαιολογία για να χάσουμε μάθημα....
‎"3 χρονια πριν..λιγες μερες μετα το θανατο του Αλεξη το προφιλ στο hi5 του ειχε γεμισει λογια..λογια ανθρωπων που μεχρι και σημερα θυμουνται κ πονανε..
Τοτε ειχα μπει στο λευκωμα του και ειδα μια συζητηση του Αλεξη με μια κοπελα..
-Αλεξη, τι θες να γινεις οταν μεγαλωσεις λοιπον;
-Δεν ξερω, ελεγε...δεν εχω αποφασισει ακομα ομως ξερω πως μια μερα ολη η Ελλαδα θα μαθει το ονομα μου! 
Κριμα που το εμαθε με αυτον τον τροπο..ΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ!"

Η προπαγανδα των ΜΜΕ ξαναχτυπα!

Πραγματικά πιστεύω ότι έχω γίνει γραφική.. αλλά ακόμα περισσότερο γραφικοί έχουν γίνει και οι ίδιοι  Μα γιατί ρε γαμώτο όποτε επιλέγω να ανοίξω την τηλεόραση μου να σπάζομαι; Ξανά η προπαγάνδα των ΜΜΕ χτύπα με τις κλασσικές ατάκες που έχω βαρεθεί να τις ακούω..το χειρότερο όμως είναι ότι όχι μόνο τις λένε αλλά κάνουν και τους άλλους να τις πιστεύουν με αποτέλεσμα να ακούω ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ από μερικούς οταν πιάνω πολιτική κουβέντα. 

"Κουκουλοφόροι εκμεταλλεύτηκαν τις μαθητικές πορείες για να καταστρέψουν"
"Κουκουλοφόροι αγανάκτησαν τους καταστηματάρχες μειώνοντας τον τουρισμό και τα έσοδα τους σε εποχή οικονομικής κρίσης"

Πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο χρησιμεύει να ξανά εξηγώ τα ίδια.. αλλά εγώ θα τα εξηγήσω.. 

  • ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. Εκτός του ότι ο γενικός όρος "κουκουλοφόρος" είναι άτοπος άμα με το "κουκουλοφόρος" εννοείται τους αναρχικούς(που λογικά αυτούς εννοείται) θέλω να σας πω οτι οι αναρχικοί/κουκουλοφόροι το μόνο που μπορούν να εκμεταλλευτούν σε μια πορεία είναι να βοηθήσουν τα παιδιά να οργανωθούν περισσότερο και να τα σώσουν απο τα χτυπήματα των καλών αστυνομικών. Για να μην μιλήσω για τα υπέροχα χημικά τους..ΛΗΓΜΕΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥΣ. Εε.. είναι και μικρά τα παιδιά δεν ξέρουν ότι όλα αυτά οι αστυνομικοί τα κάνουν για το καλό τους και οι κουκουλοφόροι προσπαθούν να τα πιάσουν στην παγίδα ποντάροντας στην αθωότητα τους... περίμεναν εσας μέσα απο τα μαγικά κουτιά να τους το πείτε. Οι κουκουλοφόροι σέβονται πάρα πολύ τους αγώνες των παιδιών γιατί όπως όλος ο κόσμος πιστεύουν στην νέα γενιά! Ο μόνος που μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πορείες τους και όχι μόνο τις μαθητικές αλλά γενικά τις πορείες είναι οι ασφαλίτες. Ναι, αυτοί εκμεταλλεύονται και αναρχικές και κομμουνιστικές και μαθητικές πορείες για να κρατήσουν τον κόσμο σπίτι του και να τον κάνει να μισήσει οτιδήποτε αντιστέκεται! Βέβαια και οι ασφαλίτες έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στους αναρχικούς.. αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα!
  • ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Εντάξει δεν λέω..σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο τουρισμός είναι κάτι βασικό και χρήσιμο αλλά λυπάμαι που σας το λέω όταν ο άλλος δεν έχει να φάει, όταν του καταπατούν τα δικαιώματα και την προσωπική του ελευθεριά κάτω επί χρόνια πολύ που τον ενδιαφέρει ο τουρισμός! Οι Έλληνες έχουν τόσα προβλήματα πια να ασχοληθούν που ναι μεν τα περισσότερα είναι οικονομικά αλλά και ηθικά! Στην Ελλάδα τα πάντα γίνονται λάθος.. η παιδεία, τα ΜΜΕ,η πολιτική, η δημοκρατία...τα παιδιά όλη μέρα είναι μέσα στο άγχος και στην πίεση για διαβάσματα ιδιαίτερα φροντιστήρια εξετάσεις διαγωνίσματα..δεν βρίσκουν από πουθενά ενα στήριγμα αφού τους καθηγητές τους νοιάζει μόνο πως να βγάλουν την ύλη  και οι γονείς πιστεύουν ακόμα ότι με ένα χαρτι θα πας μπροστά! Τα ΜΜΕ αποτελούνται απο τσιράκια πολιτικών και προπαγανδίζουν αβέρτα...το χειρότερο είναι ότι αυτή την προπαγάνδα την πιστεύουν πολλοί από τους ηλίθιους Έλληνες πολίτες...η δημοκρατία εχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελλάδα και το μόνο που μας έλειπε είναι ο τουρισμός. Όταν οι ανθρωπινές αξίες καταπατούνται, όταν ζεις σε ένα ασφυκτικό αστικό περιβάλλον δεν θα σκεφτείς τον τουρισμό. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι..για ποια μαγαζιά λέτε? Για τα μαγαζιά που δεν έχουν έτσι κι αλλιώς δουλειά αφού ή κλέβουν τους τουρίστες με σοκολάτες 3 ευρώ ή κλέβουν και Έλληνες και τουρίστες με τσαντούλες και μπλούζες ανω των 70 ευρώ; (τις ίδιες τις βρίσκω στην λαϊκή με 5) Γιατί άμα λέτε τα φτωχομάγαζα δεν αξίζει καν  να το εξηγήσω το θέμα...θα γίνω γραφική. ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ(τυχαίο όνομα)! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΠΡΙΝΤΕΡ ΠΧ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ ΕΝΩ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ.