Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

6 Δεκεμβρη Κλεινουμε Τα Σχολεια

Δεν ξεσηκωνόμαστε ενάντια σε κάποια επιμέρους ζητήματα, όπως η παντελής έλλειψη ειδών βασικής υγιεινής και την άθλια κατάσταση των σχολικών κτηρίων, τα οποία είναι ένας καθημερινός ζωτικός χώρος για εμάς.
Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ.
Είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της καθημερινότητας που μας θέλει καλοκουρδισμένα ρομπότ με μοναδική τους έγνοια το διάβασμα για το σχολείο ή το φροντιστήριο και τα ιδιαίτερα. Ακόμα και στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μας, η κούραση και το άγχος δε μας αφήνουν να απασχοληθούμε δημιουργικά.Είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της εμπορευματοποίησης της γνώσης και της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης μέσω των φροντιστηρίων, που για πολλούς μαθητές αποτελούν το δεύτερο σχολείο τους, αν όχι το πρώτο…
Είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τις τραγικές ελλείψεις σε καθηγητές, αναπληρωτές και μη.
Είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ στα σχολεία-φυλακές, που οι σχέσεις του μαθητή με τον καθηγητή είναι εξουσιαστικές και απόμακρες, στο πλαίσιο της βαθμολόγησης χιλιάδων, στην πλειοψηφία τους άχρηστων, γνώσεων και όχι σχέσεις αλληλοσεβασμού και αμοιβαίας ανταλλαγής γνώσεων.
Είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της όξυνσης των κοινωνικών διαφορών και κατʼ επέκταση του κοινωνικού ρατσισμού στα σχολεία.
Είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ του συστήματος που αναγκάζει όσα παιδιά δεν έχουν εύκρατους γονείς να μην μπορούν να παρέχουν την κατάλληλη εκπαίδευση στα παιδιά τους, ειδικά μετά το αποκαλούμενο μνημόνιο, που το ποσοστό αυτών των παιδιών έχει μεγαλώσει και άλλο.
Είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΟΝΕ, του ΝΑΤΟ και όποιου άλλου οργανισμού που εξυπηρετεί τους καταπιεστές-αφεντικά μας (και στους οποίους η Ελλάδα είναι μέλος). Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.Είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ αυτή της σάπιας κοινωνίας, η οποία δε μας προσφέρει κανένα μέλλον και μας διατηρεί απομονωμένους τον έναν από τον άλλον. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.