Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σκότωσε εν ψυχρώ βέλγικο λυκόσκυλο επειδή περνούσε έξω από το σπίτι του

Ένα Βελγικό Λυκόσκυλο σκοτώθηκε χθες βράδυ στις 22:30 ακαριαία, όταν πυροβολήθηκε από τον Γιώργο Μ. με κοντόκανη καραμπίνα στην οδό Γαργηττού στον Γέρακα Αττικής. Το σκυλί συνήθιζε να συνοδεύει την ιδιοκτήτρια του μέχρι τη στάση του λεωφορείου και στην συνέχεια να επιστρέφει στο σπίτι του. Όμως αυτό το δρομολόγιο χθες ήταν το τελευταίο, αφού ο γείτονας ενοχλημένος από το γεγονός ότι το σκυλί περνάει έξω από την αυλή του λογομάχησε με τη γυναίκα.

Εκείνη ανταπαντώντας στις απειλές του, αφού της είπε ότι θα το σκοτώσει, αν αυτό συνεχιστεί επειδή περνάει έξω από το σπίτι του και ενοχλεί τα δικά του σκυλιά (τα οποία ζουν στο πίσω μέρος της αυλή του) του απάντησε προκαλώντας τον «Αν έχεις κότσια κάντο!». Τότε εκείνος μπήκε στο σπίτι άρπαξε μια κοντόκανη καραμπίνα και το εκτέλεσε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια της.

Η γυναίκα τρομοκρατημένη και σοκαρισμένη βλέποντας το σκυλί της νεκρό μπήκε μέσα σ’ ένα ταξί, που περνούσε εκείνη την ώρα, και πήγε στο σπίτι της αφού φοβήθηκε για τα χειρότερα.

Επέστρεψε όμως λίγα λεπτά αργότερα αλλά το πτώμα του σκύλου της είχε εξαφανιστεί. Οι γείτονες την ενημέρωσαν ότι ο δράστης μάζεψε το νεκρό ζώο σε μια Jumboσακούλα το έβαλε στο αυτοκίνητο πήρε μαζί του την κοντόκανη καραμπίνα και έφυγε.

Μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή αποκλείστηκε από έξι περιπολικά και αστυνομικούς, ήρθε και η Σήμανση και πήρε δείγμα αίματος που υπήρχε στην άσφαλτο.

Άγνωστο γιατί οι αστυνομικοί πίστευαν ότι ο δράστης είναι ταμπουρωμένος στο σπίτι του ενώ κάτι τέτοιο αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει. Τελικά ο πατέρας του δράστη βγήκε και παρέδωσε στους αστυνομικούς μια μακρύκανη καραμπίνα ενώ παράλληλα κλήθηκε και ασθενοφόρο καθώς η μητέρα του δράστη λέγεται ότι έπαθε κρίση πανικού.

Ο δράστης, που δεν συνελήφθη, αναζητείται, αφού προφανώς κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο. Τόσο η ιδιοκτήτρια του ζώου όσοι και οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είδαν τι ακολούθησε, κατέθεσαν χθες στο Α.Τ. Γέρακα.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης έχει απειλήσει σχεδόν όλους τους περίοικους του που έχουν σκυλιά γιατί τον ενοχλεί να περνάνε με τα ζώα τους έξω από το σπίτι του. Παραδόξως τα σκυλιά που έχει υπό την κατοχή του τα περιποιείται εξαιρετικά!

Το πτώμα του Βελγικού Λυκόσκυλου δεν εντοπίστηκε αν και οι φιλόζωοι που έσπευσαν επί τόπου χθες εκεί έψαξαν και σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων τους κάδους σκουπιδιών.

Όπως είπε στο www.zoosos.gr η Βιβή Λευκαδίτη αποκλείεται το σκυλί να ζει καθώς τα τραύματα ήταν ιδιαιτέρως σοβαρά από τον εξ επαφής πυροβολισμό, αφού ακόμα και τα σπλάχνα του σκορπίστηκαν στο πεζοδρόμιο.

Η φωτογραφία που βλέπετε και την οποία τράβηξε η κα Λευκαδίτη δείχνει το αίμα του ζώου και την κορδέλα της Αστυνομίας που είχε αποκλείσει το σημείο του εγκλήματος.

Πέρα από τις φραστικές απειλές ο δράστης είχε κολλήσει αφίσες έξω από το σπίτι του στις οποίες αναφέρει: «Ελληνάρες όταν σας βγάζουν τα ζωντανά σας βόλτα να λερώνετε τα δικά σας πεζοδρόμια! Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!».