Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ο Χριστιανισμός και οι Χριστιανοί

Ζούμε σε μία χώρα όπου η επίσημη θρησκεία της είναι ο Χριστιανισμός.Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Έτσι, μας βαφτίζουν από δυο μηνών, μας μαθαίνουν την προσευχή μας από τον παιδικό σταθμό, μας βάζουν το μάθημα των Θρησκευτικών (που μόνο "Θρησκευτικών" δεν θα έπρεπε να λέγεται καθώς αυτό που μαθαίνουμε σε αυτό το μάθημα τουλάχιστον στις τάξεις του Δημοτικού αφορά καθαρά τον Χριστιανισμό και όχι τις θρησκείες γενικότερα), τα σχολικά βιβλία έχουν ακόμα -αν δεν κάνω λάθος- μέσα στην υπογραφή τους το "θρησκευμάτων", οι παπάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με την εκκλησιαστική περιουσία και όχι μόνο κλπ κλπ κλπ. Πάμε λοιπόν να το πάρουμε από την αρχή!

Βάφτιση νεογέννητων 

Στην Ελλάδα λοιπόν, εδώ και πολλές δεκαετίες τα παιδιά βαφτίζονται χριστιανά ορθόδοξα από 2 μηνών και μετά. Ενώ στα πρώτα χρόνια του Χριστού (αν θέλετε να το πάμε θρησκευτικά καλοί μου χριστιανοί) οι άνθρωποι βαφτιζόντουσαν όταν ήταν πλέον ενήλικοι, έτσι ώστε η βάφτισή τους να γίνεται με τη δική τους συναίνεση, πλέον αυτό δεν ισχύει. Για να δικαιολογήσουν την όλη βαρβαρότητα που δέχεται το παιδί εκείνη την ώρα έχουν βγάλει πολλά "όμορφα". Ας πούμε, ένα παράδειγμα είναι ότι αν το παιδί δεν βαφτιστεί "θα είναι απροστάτευτο απέναντι τα δαιμόνια". Αλήθεια;! Ο ένας και μοναδικός Θεός, ο μόνος αληθινός Θεός για να προστατεύσει ένα βρεφάκι πρέπει πρώτα να το βαφτίσει αυτό το βρεφάκι κάποιος παπάς; Αν ο Θεός είναι τόσο άχρηστος που δεν μπορεί να απομακρύνει 5-6 ψωροδαιμόνια από το μωρό μέχρι να φτάσει σε ηλικία που το ίδιο το παιδί να είναι σε θέση να αποφασίσει αν τελικά θέλει να τον πιστέψει ή όχι τότε πολύ μεγάλη αξία του έχουμε δώσει. Επίσης, αγαπητοί γονείς παραδεχτείτε ότι η βάφτιση του παιδιού σας πλέον είναι καθαρά έθιμο. Βάφτιση και μετά τραπέζια, φαγητό, χορός και τέτοια και αφήστε τα "περί θρησκείας" στην άκρη. Άμα το βλέπατε όντως "πνευματικά" το θέμα θα ήσασταν οι πρώτοι που θα υποστηρίζατε ότι το παιδί σας θέλετε να βαφτιστεί σε μια ηλικία που να ξέρει τι πιστεύει και αν πιστεύει. Που να είναι σε θέση -αν τελικά για τους δικούς του λόγους το παιδί επιλέξει να πιστέψει- να το κάνει επειδή πραγματικά το θέλει και όχι επειδή έτσι το μάθανε από μωρό! Είναι λοιπόν απαράδεκτο να βάζουμε τα παιδιά σε μια τέτοια διαδικασία επειδή ψάχνουμε αφορμή για γλέντι, ή επειδή ζούμε ακόμα στον 18ο αιώνα και κυνηγάμε μάγισσες. Επίσης πολλοί λένε ότι αν το παιδί σου  το αφήσεις αβάφτιστο το καταδικάζεις διότι αύριο μεθαύριο θα πάει σχολείο και τα υπόλοιπα παιδάκια εκεί θα είναι βαφτισμένα ενώ το δικό σου όχι. Γιατί είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο μετά το "πως σε λένε;" ρωτάνε "βαφτίστηκες;". 

Προσευχή πριν καλά καλά μάθουν να μιλάνε 

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2016, στον κόσμο του 21ου αιώνα και άλλα τέτοια, να μαθαίνουν στα παιδιά την προσευχή στον παιδικό σταθμό;! Τα παιδιά που πιστεύουν σε άλλη θρησκεία να πάνε να πνίγουν να υποθέσω;..Είναι άκρως παιδαγωγικό να φορτώνουμε το κεφαλάκι του παιδιού με ατάκες του τύπου "ευχαριστούμε Θεέ μου που μας έδωσες φαγητό να φάμε"; Όχι. Δεν σου έδωσε ο Θεός να φας...ο μάγειρας στο έδωσε που του έδωσε τα υλικά ο μανάβης της γειτονιάς! Μαθαίνουν από αυτή την ηλικία στα παιδιά ότι για ότι καλό πάθουν στη ζωή τους ευθύνεται ο Θεός..αλλά για ότι κακό πάθουν ευθύνονται οι ίδιοι/ίδιες που είτε δεν πιστεύουν αρκετά στο Θεό..είτε είναι απρόσεκτοι/απρόσεκτες. Αν πάλι πιστεύεις πολύ στο Θεό και έχεις και τα μυαλά στο κεφάλι τότε μην αγχώνεσαι βρε...ο Θεός απλά δοκιμάζει την πίστη σου! Όλα αυτά τα παιδάκια ανά τον κόσμο που δεν έχουν να φάνε; Ποιος ευθύνεται για την μοίρα αυτών των παιδιών και των γονιών τους; Τώρα κάποιος θα μου απαντούσε εδώ "μας εμείς οι άνθρωποι ευθυνόμαστε που είμαστε άπληστοι και μπλα μπλα μπλα". Θα συμφωνήσω. Για ότι κακό έπαθε και θα πάθει η ανθρωπότητα αποκλειστική ευθύνη έχουμε εμείς οι άνθρωποι. Όπως και για τα καλά. Γιατί αν ο Θεός δεν είναι σε θέση επειδή βαριέται να μας προστατεύσει από τα κακά τότε δεν είναι σε θέση να μας φέρει και τα καλά. Και καταλήγουμε πάλι στο συμπέρασμα ότι είναι άχρηστος. Αν το καλοσκεφτείτε όλη την αιωνιότητα πάνω σε ένα συννεφάκι το μόνο που έχει να κάνει είναι να προστατεύσει τη γαμημένη τη ζωή που αυτός και καλά δημιούργησε πάνω στον πλανήτη που αυτός και καλά δημιούργησε και ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει. Και εφόσον το αμέσως επόμενο επιχείρημα σας είναι η γαμημένη η "ελεύθερη βούληση" θα καταλήξουμε πάλι στο ίδιο συμπέρασμα. Εφόσον υπάρχει δεν υπάρχει εμείς κάνουμε ότι γουστάρουμε όπως γουστάρουμε τότε γιατί του δίνουμε τόση αξία;! Τέλος πάντων, η θρησκεία θα έπρεπε να είναι κάτι που οι άνθρωποι το πιστεύουν ή δεν το πιστεύουν ύστερα από δική τους κρίση. Όχι επειδή έτσι τους έμαθαν από μικρά παιδιά. Όχι επειδή ξεκίνησε η πλύση εγκεφάλου από την ηλικία που ακόμα δεν ήξεραν να πούνε καλά καλά "μαμά πεινάω". 

Παπαδαριό

Ζούμε στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Ζούμε στην Ελλάδα που κάθε στενό έχει και έναν άστεγο. Που σχεδόν κάθε σπίτι έχει μια οικογένεια όπου δεν έχει τα βασικά όπως φάρμακα. Ζούμε στην Ελλάδα που τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από την αδυναμία καθώς είναι νηστικά ή δεν τρώνε σωστά. Παρόλα αυτά οι παπάδες και οι μονάχοι έχουν στην κατοχή τους τεράστιες εκτάσεις οικοπέδων καθώς δεν ξέρω άμα το ξερες αλλά στα περισσότερα μοναστήρια -αν όχι σε όλα- για να σε δεχτούν δεν πρέπει να είσαι απλά καλός χριστιανός...πρέπει να τους δώσεις ό,τι έχεις και δεν έχεις από τα δικά σου περιουσιακά στοιχεία για να δείξεις και καλά ότι "απαρνιέσαι τον υλικό κόσμο". Επίσης σε κάθε γωνία υπάρχει και μια εκκλησία. Οι περισσότερες από αυτές αδικαιολόγητα τεράστιες οι οποίες γεμίζουν κάθε Χριστούγεννα και Ανάσταση. Για να μην μιλήσουμε για τα χρυσά που φοράνε οι παπάδες και μοιάζουν με κακή απομίμηση του Lil Wayne  και γίνουμε γραφικοί. Παρόλα αυτά οι παπάδες...αυτοί που υποστηρίζουν ότι όποιος έχει δυο χιτώνες δίνει  τον έναν το μόνο που κάνουν είναι που και που (συνήθως Χριστούγεννα..μέρες αγάπης βλέπεις) να διοργανώνουν κανά συσσίτιο με 500 κάμερες γύρω γύρω. Τις μέρες του Χειμώνα δεν βρέθηκε ούτε ένας από αυτούς να πει "ανοίγω τον ναό μου να μπούνε μέσα οι άστεγοι". Και τώρα με το προσφυγικό πολλοί αντί να βοηθήσουν με ό,τι έχουν και δεν έχουν ή τουλάχιστον να το βουλώσουν και να κάτσουν στα αυγά τους έβγαιναν και έλεγαν ρατσιστικά παραληρήματα παρέα με τον Μιχαλολιάκο. Δεν θα πω τίποτα παραπάνω. Τα μόνα που θα πω είναι τα εξής:
- Παραβιάζουμε τους ναούς έτσι ώστε όλοι οι άστεγοι και οι πρόσφυγες και κοιμηθούν μέσα.
- Στην επόμενη δημοσιά έξοδο ή και μη τραβάμε με τη βία τα κολιεδάκια από το λαιμό τους.
- Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας 
- Διαχωρισμός κράτους/εκκλησίας. 
- Ψόφος στους παπάδες. Ψόφος στη ψάθα βασικά. 

Με πολύ πολύ αγάπη 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου